Blog

Samsung VS. Apple: de battle gaat verder

Al jaren strijden Apple en Samsung voor de beste smartphone van het jaar. Het is zeker waar dat elk jaar iPhone en Samsung smartphones altijd de merken van het moment zijn. Dus elke keer als een nieuw model wordt vrijgegeven, vragen we: "En wie is nu de beste?" In dit artikel zullen we de twee reuzen van de telefoonindustrie analyseren om te zien of er een winnaar is of dat dit gevecht langer zal duren. Lees verder om er meer te weten over te komen!

Related image Bron: macworld

Het is echt moeilijk om te bepalen welke smartphone modellen beter zijn, die van Samsung of van Apple. Variaties tussen de modellen kunnen heel verschillend zijn, dus het kiezen van een winnaar is geen eenvoudige taak.

De nieuwste Samsung-telefoons zijn de S8 en de S8 Plus, deze zijn nu een paar maanden verkrijgbaar. Wat Apple betreft, waren de nieuwste releases de iPhone 8 en 8 Plus en de iPhone X. Beide merken waren zeer succesvol, hoewel niet alle modellen werden gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan Apple en de iPhone 8 die een paar weken voor de iPhone X zijn uitgebracht. Iedereen dacht dat de 8 het best verkopende model zou zijn, gezien de prijs van de iPhone X (ongeveer 1000 euro), maar dat was het niet. Dit heeft uiteraard in een voordeel geresulteerd van de verkoop van Samsung-modellen die hun productie integendeel niet hebben beperkt.

Maar we analyseren in detail wat de verschillen zijn tussen de verschillende modellen.

De vergelijking

De nieuwe Apple-modellen lijken in het voordeel te zijn voor Samsung, vooral dankzij de nieuwe processor, digitale assistent en gezichtsherkenningstechnologie. Inderdaad, Samsung was de eerste die deze nieuwste technologie op S8 en S8 Plus gebruikte om het scherm te ontgrendelen. Maar Apple heeft ook de markt betreden met zijn FaceID, maar alleen op iPhone X, dat je gezicht herkent, zelfs in het donker dankzij een kleine infraroodsensor die de duisternis, afstand en bepaalde modellen herkent op basis van neurale netwerken.

Zelfs met betrekking tot de processor lijkt Apple sterk te zijn met zijn nieuwe iPhone. Het lijkt erop dat de nieuwe iPhones alle records verbreken, resulterend in bijna het dubbele van de snellere Samsung-modellen.

Wat RAM betreft, wint Samsung ruim. Apple-modellen hebben slechts 3 GB RAM in vergelijking met de 4 GB Samsung S8 en S8 Plus. Ook in het externe geheugen heeft Samsung het beste: het is waar, je kunt een iPhone-model kiezen met 256 GB, maar Samsung-modellen kunnen tot 300 GB gaan dankzij de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden.

De kenmerken van camera's lijken vergelijkbaar, maar in werkelijkheid zijn de Samsung-modellen de winnaars. Zowel iPhones als Samsung monteren een 12 megapixel-camera aan de achterzijde, maar deze laatste zijn superieur in geval van slecht zicht. Optredens met weinig licht of 's nachts zijn hoger.

De laatste functie die we willen analyseren, is het display. De nieuwe Apple-modellen verschillen hier in: de iPhone 8 en 8 Plus hebben het traditionele Retina HD-display behouden, maar met een fundamentele verandering, de introductie van True Tone, een technologie waarmee je een natuurlijke kleur op afbeeldingen en foto's krijgt. Hetzelfde scherm verandert de kleurkalibratie, past deze automatisch aan de omgeving aan en verandert ook de temperatuur en intensiteit. De iPhone X daarentegen heeft een OLED HDR-scherm, een geheel nieuwe technologie genaamd Super Retina HD, die meer helderheid en een grotere nauwkeurigheid voor de kleuren biedt, maar ook het bereik uitbreidt. Ondanks het verrassende nieuws lijkt Samsung het beste te hebben met zijn Super AMOLED-schermen. De resolutie is veel hoger en beter wat resulteert in betere beeldkwaliteit, helderheid en contrast. Het is dan ook niet verrassend dat DisplayMate de Samsung-beeldschermen heeft beoordeeld met een A +, waarmee ze de beste beeldschermen op de markt zijn.

 

Conclusie

Een winnaar uitspreken is echt moeilijk, zo niet onmogelijk! Zowel Samsung als Apple hebben nieuwe modellen gelanceerd van ongelooflijk krachtige smartphones met fantastische en innovatieve functies. Apple blinkt uit in bepaalde functies, terwijl Samsung de beste is in andere functies. Samenvattend kunnen we zeggen dat de twee op dit moment gelijk zijn - tenminste tot de volgende strijd!

GoCustomized maakt geen verscheel

Onze smaak is goed en wij van GoCustomized beoordelen jouw keuzes niet. Maar we weten dat er een gemeenschappelijke functie is op alle smartphones: ze zijn uiterst fragiel. Daarom vinden we het belangrijk om je smartphone goed te beschermen en je kunt het gemakkelijk en zonder een fortuin doen dankzij GoCustomized! Hier vindt je veel gepersonaliseerde hoesjes voor iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus, of voor Samsung S8 en Samsung S8 Plus.

 

Geef een reactie