Blog

Video's maken met je smartphone – Hoe?

We kennen allemaal het probleem. Waarom heb ik een camera nodig? Ik heb toch een smartphone?! Klopt, maar het maken van goede video's op een smartphone is nog niet zo makkelijk. Vaak ligt het aan de telefoon zelf, maar soms ook aan diegene die filmt. Vandaag verklappen we een paar trucjes, hoe jij het beste goede shots kunt maken met jouw telefoon. Ben je er klaar voor?

Video's maken Smartphone Afbeelding van Stuff.tv

 

4 Handige tips voor het maken van video's op je telefoon

1. Je hebt je telefoon waarschijnlijk verkeerd vast

Hoewel veel mensen denken dat video's die verticaal gefilmd er ook cool uit zien; dat is niet zo. Vergeet nooit je telefoon over dwars te houden als je aan het filmen bent!

2. Je gebruikt je telefoon hoogstwaarschijnlijk nog steeds verkeerd

Het gebeurt zo vaak; je hebt je telefoon horizontaal maar de video opnames lijken nog steeds nergens naar. Dat komt waarschijnlijk omdat je handen trillen en je misschien een klein beetje heen er weer beweegt. Het is belangrijk dat je je telefoon stil houdt en geen onnodige bewegingen maakt!

 

3. Een Microfoon

Een microfoon is net zo belangrijk als de camera zelf! De microfoon van je mobiele telefoon is wel van goede kwaliteit, maar verwacht niet dat deze de geluiden precies zo opnemen als dat ze werkelijk zijn. Come On! Als je het doet, doe het dan goed. Neem eens een kijkje bij de microfoons van Rode Mics. Deze zijn geschikt voor zowel Android als iOS en zijn perfect voor interviews. Als je het mij vraag is geluid ook een belangrijk onderdeel van een film. Het maakt super veel verschil als de geluiden helder en duidelijk zijn.

Microfoon voor je smartphone Afbeelding van Stuff.tv

 

4. Automatisch uit / Handmatig aan!

Dit geld ook voor fotograferen! Mensen die weten hoe de camera werkt hoeven nooit meer die automatisch stand aan te hebben. Zo wordt je een master in het besturen van je smartphone! Als je eigenaar bent van een One Plus dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Deze telefoon heeft vele functies voor het handmatig gebruiken van een camera. Veel Andriod telefoons hebben niet de mogelijkheid om de camera handmatig te besturen. Bij Apple kan je de Semi-Automatische stand aanzetten, deze werkt ook! Zo kun je gemakkelijk mooie beelden opnemen. Het heeft een focusfunctie, waarmee je de hele tijd kunt focussen op één voorwerp. Je kunt bij de instellingen met je vinger omhoog en omlaag gaan, zo kun je de helderheid van de opname veranderen. En nog een handig tip, als het voorwerp waar je op focust zich beweegt, beweeg dan mee. ;-)

Semi-automatische functie bij iPhone Afbeelding van Stuff.tv

 

Als je graag spannende acties wilt opnemen, vergeet je dan niet je telefoon goed te beschermen? Je kunt hier je eigen telefoonhoesje ontwerpen! Laat je ons even weten in een reactie of de tips jou hebben geholpen?

Geef een reactie